Tweede Kamer doet niets aan CJIB

Vandaag ontving CEL 34 officieel antwoord van de Tweede Kamer inzake de protestmail en de aanbevelingen voor een beter functionerend CJIB. Het antwoord van voormalig Staatsecretaris Teeven was inmiddels binnen en bekend en CEL 34 had hier inmiddels ook weer op gereageerd.

De Vaste kamercommissie heeft ondanks de inhoudelijke kritiek op het antwoord besloten de zaak te laten rusten (!).

BRIEF-TWEEDEKAMER-28032015Teeven zei niets nieuws

Natuurlijk is CEL 34 hier ontzettend teleurgesteld over. Ondanks dat inmiddels bijna 600 (!) mensen bij de Tweede Kamer heeft aangegeven dat het zo echt niet langer kan en de gijzeling per direct dienen te stoppen, houdt de politiek zich doof. Het antwoord van de voormalig staatssecretaris was niets anders dan een herhaling wat hij altijd gezegd heeft. Ondertussen vindt de Tweede Kamer het heel normaal dat dagelijks mensen zonder geld in de gevangenis belanden.

Druk opvoeren

Natuurlijk stopt het hier niet! Uw handtekeningen blijven hard nodig, zodat de Vaste Kamercommissie uw mails blijft ontvangen. De handtekeningen blijven ook aangeboden worden aan de Tweede Kamer. We zullen niet rusten voordat het CJIB beleid aangepast wordt en er een rechtvaardig beleid gevoerd wordt!

Blijf dus uw mails versturen!


2 gedachten over “Tweede Kamer doet niets aan CJIB

  1. Té gek voor woorden, dat in een land als Nederland onschuldige mensen die niet kunnen betalen nog verder achterop raken, terwijl men misdadigers die een gevaar voor de samenleving vormen vrij laat rondlopen. Maar dat is Nederland: achter diegenen aan waarvan je niets te vrezen hebt, en de veiligheid van de bevolking heeft niet eens de eerste prioriteit!

  2. In Nederland kunnen ook mensen die hun betaalde parkeerkaartje voor de resterende tijd aan een ander geven, een boete krijgen. En als je die dan niet kunt betalen……………. Boetes zijn er voor alles wat in een normaal land sociaal genoemd zou worden, of participerend. Of gewoon aardig. Waar geen boete voor is, wat zelfs beloond wordt met een plek in de tweede kamer tegen salaris van een staatssecretaris, dat is de Teeven-deal. Als de Nederlandse bevolking een kind was en de regering de ouders, zouden ze uit de ouderlijke macht worden ontzet door hun aso-opvoeding. Maarja, jeugdzorg is ook al wegbezuinigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *