De politie voert actie voor een betere CAO. Een terechte zaak, omdat de politiemensen ondertussen al 5 jaar het zonder goede CAO moeten doen. En als gevolg hiervan al 5 jaar geen loonsverhoging hebben gekregen. Dat betekent dus al 5 jaren op de 0-nullijn, terwijl de inflatie gewoon doorging. Een heel erg slechte zaak. Vandaar dat de politie hun baas (het Ministerie van Justitie) het hardst treft waar het treffen kan. Er worden minder boetes uitgeschreven, maar meer ‘waarschuwingen’ bij overtredingen gegeven.

Is best opvallend. Als je een gemiddelde agent tot voor kort voorhield dat hij met het bekeuren alleen maar bezig was de staatskas te spekken, werd dat ontkent. Waakzaam en dienstbaar. Nu komt de agent er zelf ronduit voor uit. Goede zaak. Het maakt ‘t allemaal alleen maar overzichtelijker. En nu we toch zo ver zijn, heb ik nog een goeie tip om actie te voeren.

Het is inmiddels wel duidelijk dat de politie momenteel weer erg druk is met het innen van de boetes en met het in de cel zetten van hen die niet betalen. Jawel, tegelijkertijd met het juist niet meer uitschrijven ervan. Pikant detail. Maar goed.

Het lijkt mij een goeie zaak als ze nu ook even een tijdje stoppen met het uitvoeren van gijzelingen bij de mensen die gewoonweg niet in staat zijn hun boete te betalen. Dat geeft een echt duidelijk signaal, tenslotte. Het innen van de openstaande boetes over de rug van hen die helemaal niet in staat zijn te betalen, kóst namelijk handenvol geld. Dat zomaar de sloot in gekieperd wordt.

Wat veel erger is, duizenden gezinnen worden zo nog dieper in de stront getrokken. En de politie werkt daar tenslotte gewoon aan mee. Overtreedt feitelijk ook nog eens de Politiewet, waarin staat dat ze verplicht zijn hulp te bieden aan hen die hulp nodig hebben. Maar dat is mijn persoonlijke kijk op de zaak.

Het geeft een heel duidelijk signaal als de politie gewoon eens even stopt met het oppakken en in de cel gooien van ‘wanbetalers zonder centen’. Het zal van formidabel formaat zijn als die durf er is.

Over de rug van de politiemensen geen CAO? Dan over de rug van arme mensen ook geen dwangmiddelen ten uitvoering.

Dan geef je een nog duidelijker signaal af. Dan sta je ergens voor!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *