Onderstaand het bericht dat de auteur van Cel 34 gestuurd heeft aan de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie, naar aanleiding van de e-mailactie op Cel34.nl.

Help ons!

Afzender: cel34[a]cel34.nl
Ontvanger: cie.vj[a]tweedekamer.nl
Datum: zondag 4 januari 2015

Geachte leden van de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie,

Momenteel ontvangt u tientallen e-mails van burgers, die het niet eens zijn met het harde beleid dat het Centraal Justitieel Incassobureau al sinds lange tijd hanteert. De Minister van Justitie heeft de Tweede Kamer beloofd het beleid deels te veranderen. Hierbij gaat het dan om het versoepelen van de regels om met het CJIB tot een betalingsregeling te komen. De Minister heeft beloofd dat deze verandering in 2014 zou worden ingevoerd, echter is anno 2015 daar nog niets van terechtgekomen.

Los van deze versoepeling zijn de problemen bij het CJIB veel groter. Gelukkig zijn er steeds meer Kantonrechters die de Officier van Justitie in niet mis te verstane bewoordingen terugfluiten. De problemen voor Nederlanders die te maken hebben met de verdriedubbeling van hun boete, plus de invorderingsmaatregelen die ronduit schandalige proporties aannemen, zijn schrijnend en stemt droevig. Het is onbegrijpelijk dat ondanks alle bezwaren uit de samenleving, van instanties als de Nationale Ombudsman, Raad voor de Rechtspraak en tal van maatschappelijke organisaties, maar ook van Rechters persoonlijk (en niet te vergeten de verhalen van de betrokkenen zelf), zonder enige schaamte terzijde worden geschoven en de Minister, Officier van Justitie en het CJBI, blind voor alle kritiek, doen alsof er niets gebeurt.

Geachte leden van de vaste Kamercommissie, dit moet stoppen, en wel direct. De nood is hoog, de kritiek oorverdovend. U kunt en mag hier niet meer aan voorbij gaan.

Ik wil u uitnodigen om kennis te nemen van mijn persoonlijk verhaal. U kunt op https://cel34.nl mijn verhaal lezen. Op deze website reken ik voor hoe de schade voor de Staat oploopt tot over de € 15.000, onder andere omdat ik na de gijzeling mijn baan heb verloren.

Maar kijkt u ook eens naar de kritiek die al sinds sedert 2013 losgebarsten is. Het is inmiddels twee jaar later, en dagelijks worden boetes nog steeds verdrievoudigd, worden mensen in acute financiële nood gestort door automatische afschrijvingen van hun bankrekening, zonder rekening te houden met het bestaansminimum en de beslagvrije voet, en worden mensen dagelijks opgepakt door de Politie en in de gevangenis vastgezet. Kijkt u hieromtrent eens naar deze informatie:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/grenzeloos-cjib.9042388.lynkx http://www.bijzonderstrafrecht.nl/2013/kantonrechter-velt-weer-vernietigend-oordeel-over-vordering-gijzeling-in-cjib-zaken/

Op mijn website geef ik meerdere aanbevelingen om tot een beter beleid te komen. Deze wil ik graag, als dat nodig is, verder toelichten. Hiertoe kunt u altijd contact met mij opnemen.

Wat vooral moet gebeuren, is dat beleid niet moet starten bij nieuwe gevallen alleen, maar dat de bestaande betrokkenen ook per direct geholpen moeten worden. Het water staat voor deze mensen tot over de lippen. Het ligt mede in uw verantwoording om hier zonder omhaal, direct iets aan te doen.

Met vriendelijke groet,

[ondertekening Cel 34]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *