Licht aan de tunnelvisie van CJIB?

[Belangrijke update woensdag 29 april 2015 – Lees hier verder!]

En daar is ‘ie dan: de langverwachte brief van Staatssecretaris Teeven waarin hij uitsluitsel geeft over de mogelijkheid voor burgers om eindelijk een betalingsregeling te kunnen treffen voor hun verkeersboetes. Het gaat dan om boetes van € 225 en hoger, die dan in termijnen betaald kunnen worden. Dit is de beste oplossingen om verhogingen, dwangmiddelen en zelfs gijzeling te kunnen voorkomen.

Driewerf hoera voor het Ministerie van Justitie! Eindelijk is het onderzoek klaar en ook Teeven erkent dat deze verandering van wetgeving gewoon keihard nodig is. Jammer dat dit onderzoek zes maanden heeft geduurd, want de uitkomst is natuurlijk niets meer dan logisch. Natúúrlijk is het handiger om (hoge) boetes in termijnen te betalen, als je krap bij kas zit. Maar goed, het is op het moment dat de wetgeving is doorgevoerd alweer (bijna) vergeten.Wel is het belang dat de betalingsregeling ook mogelijk is voor oude boetes. En het zou het kabinet sieren als dan de verhogingen ook nog eens van het openstaande bedrag wordt afgeschreven. Dan krijgen veel, heel veel mensen weer wat lucht. En misschien zelfs weer wat vet op de botten. Wat natuurlijk ten goede komt aan de economie.

Wat was het niet Marc Rutte die zo graag wilde dat ik een nieuwe auto ging komen. Wel Marc, als jullie nou wat helpen door mij en al die andere slachtoffers weer wat lucht te bezorgen en we financieel weer een beetje de wind in de rug krijgen…

Dus, handen uit de mouwen, beste Opstelten, Teeven, Rutte en CJIB. Werk de plannen snel uit, dan gloort en weer een beetje hoop aan de horizon. En besparen jullie ook nog eens vele honderdduizenden euro’s aan die belachelijke gijzelingen. Die zijn dan godzijdank ook van de baan!

 

Lees hier de volledige brief aan de Tweede Kamer:

CJIB betalingsregeling mogelijk

Met de komst van staatsecretaris Dijkhoff als opvolger van Fred Teeven, bleek plotseling veel meer mogelijk dan Teeven ons had voorgehouden. De mogelijkheid om een regeling met het CJIB te treffen is niet mogelijk voor boetes lager dan € 225,00 en geldt alleen voor boetes die na 1 juli 2015 zijn opgelegd. Stuur hier een email aan de Tweede Kamer dat de mogelijkheden verruimt moeten worden!3 gedachten over “CJIB betalingsregeling verkeersboetes wordt mogelijk

  1. Ik heb vorige week mijn regeling bevestigd gekregen. Gijzeling van de baan!
    Oorspronkelijk < 225€ en pleegdatum 10-2013.
    Er is dus meer mogelijk dan we denken.
    Ben thuisloos dus iedere demping van problemen is welkom. Ben er blij mee.

    1. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Ik zit met genoeg oude boetes waar al gijzeling op staat en wil graag een betalingsregeling treffen maar hoe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *