Ieder jaar wordt de beste werkgever van het jaar gekozen. Een prijs voor de beste werkplek. Compleet met een ‘beste werkgever award’, uitgereikt door Effectory en Intermediair. Het is een eer om deze award in de wacht te slepen. De prijs wordt verkregen na een streng onderzoek. Iedereen mag nomineren. Ik nomineer voor 2015: Het CJIB.

Ik vind het CJIB met stip de beste werkgever van het jaar. En eigenlijk niet alleen van 2015, maar met terugwerkende kracht ook van 2014, 2013, 2012 en 2011. Het laatstgenoemde jaar was het eerste jaar dat het CJIB voor mij al favoriet was. Iedereen lijkt daaraan voorbijgegaan, maar vanaf dat jaar kun je geen betere werkplek vinden dan die in het Wester State pand van het CJIB in Leeuwarden.

Waar wil je anders werken dan in Leeuwarden? Dat is al het eerste voordeel dat je als werknemer hebt. De huizenprijzen in Friesland liggen een stuk lager dan in andere gebieden in het land. Bijkomend voordeel: werken als ambtenaar bij het CJIB is natuurlijk altijd fijn. De grootste kans op zekerheid, ondanks alle bezuinigingen die de andere Ministeries treffen.
Bij het CJIB wordt nog altijd veel, héél veel geld verdiend.

Wel dat het hard werken is bij het CJIB! De politie schrijft per uur 1.300 boetes uit (2013). Dat moet allemaal wel verwerkt worden. Gelukkig zorgt de beste werkgever CJIB voor voldoende mankracht. Die tien miljoen verkeersboetes (2013) hoef je dus gelukkig niet allemaal in je eentje te verwerken. Je hebt genoeg collegae die je daarbij helpen. Maar van al dat printwerk, verhogen als de boetedoener niet betaald, het verdubbelen als de boosdoener alweer niet betaald (we krijgen ze wel, de schoften) en het opsluiten in een cellencomplex van dat criminele tuig, kun je soms best even buiten adem zijn. De baas zorgt ervoor dat je bij het CJIB tóch lekker in je vel blijft zitten. Daarom is er gezorgd voor een heel aangename werkplek, waar kosten noch moeite bespaard zijn. Het is een florerende onderneming, en dat laten we zien ook!

De hoogste baas van de onderneming, meneer Opstelten en zijn assistent Fred Teeven, investeren veel in hun medewerkers. 1,7 miljoen euro om precies te zijn. Deze werkplek ademt ontspanning uit. Jouw zetel kostte al snel een slordige 500 euro. Maar leg je liever even de beentjes op de bank? Dat kan, op één van de vele mooie driezitters van rond de 2.000 euro. Als je maar lekker zit. Vergaderen in een muf zaaltje is hier niet aan de orde.  Mooie kunst inspireert je en stimuleert je creativiteit.

Het kan niet op, daar in Leeuwarden. Designmeubilair van de duurste merken, een luxe die je nergens anders treft. Je bent de Koning te rijk bij het CJIB. Maar goed, dat mag ook wel als je werkt bij een bedrijf met een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Toch?

De beste werkgever CJIB zorgt ervoor dat je nooit oververhit raakt bij het binnenharken van ‘t grote geld. Wil je het met eigen ogen zien? Kijk maar eens hier.

Het CJIB voor beste werkgever van het jaar 2015. Daar ga ik voor!

P.S. De baas wil dat het CJIB een betere dienstverlener wordt. Dat meent hij niet hoor, je hoeft je geen zorgen te maken. Maar dat terzijde.

Steun Cel 34 bij de verandering van het CJIB-beleid!

2 gedachten over “CJIB voor beste werkgever 2015

  1. De CJIB is inderdaad de beste werkgever, zijn de grootste criminelen die gerechtelijke uitspraken negeren, mensen zonder proces laten opsluiten, boete op boete in het kwadraat laten betalen om ministerie van veiligheid en justitie instant te houden.

  2. Stel, je bent verzekerd bij interpolis (100{128c3a8555ce78774a6d42812d85b0d328b070bc4e733a752455581c66949c44} rabobank), locale rabobank gaat fuseren omdat ze falliet zijn. Bijzonder beheerder zegt tegen je ‘rot op naar een ander of ik verkoop je eigendommen, ik vertrouw u niet meer’. Dan wist Interpolis (Rabo) dat je verzekerd was (bedrijfsauto), RDW computer signaleert dit automatisch, melding komt bij CJIB, computer daar stuurt beschikking (ca. 390 euro). Dien je bezwaar tijdig in, wordt niet doorgegeven aan OvJ want je moet eerst betalen (zekerheidstellen). Bezwaar wordt niet inhoudelijk behandeld. Stel hoger beroep in, komt niet voorbij aan griffie want u moet eerst betalen. Griffier stuurt hoger beroep naar locale rechtbank, locale rechtbank stuurt het hoger beroep terug naar giffier in Leeuwarden want er is geen zekerheid gesteld (eerst betalen). Kortom geen enkele Rechter kijkt naar de inhoud. Ondertussen stuurt CJIB computer de herinneringen, bedrag verdubbeld 2x. Nog altijd geen rechtspraak. CJIB computer stuurt melding aan deurwaarder, die legt beslag op bankrekening bij failliete Rabobank, Bijzonder beheer gaat door met veiling eigendommen (geen rechtspraak) via willekeurige notaris (huizenveiling, hypotheek). Kunt u het nog volgen? … OvJ stuurt gijzelingsverzoek naar locale rechtbank, die stuurt per gewone post een blaadje zonder logo rechtbank met geautomatiseerde handtekening van griffier (ook geen naam) of u even op het matje wilt komen. Man in zwarte mantel met wit slabbetje zegt z’n naam niet (niet belangrijk want identiteitscontrole is er niet) blablabla boete is definitief en er wordt alleen maar gekeken of gijzeling zinnig is. Krijg 6 maanden uitstel om alsnog te betalen zegt ie, nog geen bevestiging op papier gehad. Maar goed hoe kun je betalen als je bank falliet is, Bijzonder beheer weet niet wat zorgplicht is, die proberen je alleen maar verder kaal te plukken. ….. pffff past het allemaal nog in het hokje hier? Of zal ik er een boek over gaan schrijven? … Concluderend, CJIB computer doet het vuile werk voor de frauderende bankiers van o.a. Rabobank Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *