Betalingsregeling ook nodig voor huidige zaken!

De mogelijkheid tot het treffen van een betalingsregeling met het CJIB is  alleen mogelijk voor boetebedragen boven de € 225,00 en voor boetes die u na 1 juli 2015 ontvangt. Heeft u nú problemen met het betalen van een boete die opgelegd is vóór de 1e juli of is het bedrag lager dan € 225,00 een te groot bedrag om in één keer te betalen en hangt gijzeling of een ander dwangmiddel u boven het hoofd? Vraag door middel van het versturen van een email in de Tweede Kamer aandacht voor uw zaak! Ook voor huidige zaken moet er een oplossing komen!

U kunt de email onder aan deze pagina automatisch verzenden.

Geachte leden van de vaste Kamercommissie voor Veiligheid & Justitie,

Op korte termijn zal uw Kamer een beslissing nemen over een Wetsvoorstel van de regering dat (o.a.) de mogelijkheid voor een betalingsregeling voor verkeersboetes (ook wel Wet Mulder-boetes genoemd) in de Wet zal vastleggen. Het plan behelst onder andere de mogelijkhed (ingegaan per 1 juli 2015 door middel van een zogenaamde “interim maatregel”) voor boetes hoger dan € 225,00.

Ik schrijf u deze email omdat ik tot een groep behoor die op dit moment buiten de boot dreig te vallen. Doordat de maatregel die per 1 juli in werking is getreden niet geldt voor bestaande boetes, behoor ik tot de groep waarbij door enorme verhogingen de schuld enorm is opgelopen en alle dwangmaatregelen nog steeds door het Openbaar Ministerie, zónder het raadplegen van de Rechter (met uitzondering van gijzeling), naar eigen goeddunken ingezet kan worden.

Voor mij geldt, net als voor vele duizenden andere Nederlanders, dat ik niet betalingsonwillig ben, maar betalingsonmachtig. Desondanks is er voor mij geen mogelijkheid om zonder dat de kosten nog verder oplopen uit de problemen te komen. De Wet laat mij in de steek.

Ik vraag u mij en velen anderen te helpen, door de mogelijkheid tot het afspreken van een betalingsregeling ook open te stellen voor lopende Wet Mulder-boetes, de enorme verhogingen bij gebleken betalingsonmacht kwijt te schelden, en het basis boetebedrag in de betalingsregeling op te nemen, zoals dit ook geldt voor de zaken ná 1 juli 2015.

Ook is het van het grootste belang dat de betalingsregeling mogelijk wordt voor bedragen lager dan € 225,00.  Een lager boetebedrag is ook voor mij een groot probleem in één keer te voldoen. Mensen zoals ik, met een laag inkomen, komen op deze manier nog steeds onnodig in grote financiële nood.

Ik wijs er voor de volledigheid nogmaals op dat voor velen de nieuwe regelgeving te laat is en wij met de rug tegen de muur staan. Uit recent tot u gekomen cijfers (zie de beantwoording van de Kamervragen van Kamerleden Kooiman en Van Nispen – Kamerstuk 2015D16444) blijkt dat in 2013 ruim 7.000 mensen door het OM zijn gegijzeld wegens het niet (kunnen) betalen van een openstaande boete. Alleen al hieruit is op te maken dat de nood niet alleen voor mij hoog is, maar dat dit voor duizenden Nederlanders geldt en dat onmiddellijk ingrijpen van groot belang is!

Met vriendelijke groet.

[ondertekenaar]

Geen Titel

Geachte leden van de vaste Kamercommissie voor Veiligheid & Justitie,

Op korte termijn zal uw Kamer een beslissing nemen over een Wetsvoorstel van de regering dat (o.a.) de mogelijkheid voor een betalingsregeling voor verkeersboetes (ook wel Wet Mulder-boetes genoemd) in de Wet zal vastleggen. Het plan behelst onder andere dat dit mogelijk gemaakt wordt (ingaande per 1 juli 2015 -inmiddels ingegaan- door middel van een zogenaamde "interim maatregel") voor boetes hoger dan € 225,00.

Ik schrijf u deze email omdat ik tot een groep behoor die op dit moment buiten de boot valt. Doordat de maatregel die per 1 juli in werking treedt niet geldt voor bestaande boetes, behoor ik tot de groep waarbij door enorme verhogingen de schuld enorm is opgelopen en alle dwangmaatregelen nog steeds door het Openbaar Ministerie, zónder het raadplegen van de Rechter (met uitzondering van gijzeling), naar eigen goeddunken ingezet kan worden.

Voor mij geldt, net als voor vele duizenden andere Nederlanders, dat ik niet betalingsonwillig ben, maar betalingsonmachtig. Desondanks is er voor mij geen mogelijkheid om zonder dat de kosten nog verder oplopen uit de problemen te komen. De Wet laat mij in de steek.

Ik vraag u mij en vele anderen te helpen, door de mogelijkheid tot het afspreken van een betalingsregeling ook open te stellen voor lopende Wet Mulder-boetes, de enorme verhogingen bij gebleken betalingsonmacht kwijt te schelden, en het basis boetebedrag in de betalingsregeling op te nemen, zoals dit ook geldt voor de zaken ná 1 juli 2015.

Ook is het van het grootste belang dat de betalingsregeling mogelijk wordt voor bedragen lager dan € 225,00. Een lager boetebedrag is ook voor mij een groot probleem in één keer te voldoen. Mensen zoals ik, met een laag inkomen, komen op deze manier nog steeds onnodig in grote financiële nood.

Ik wijs er voor de volledigheid nogmaals op dat voor velen de nieuwe regelgeving te laat is en ik met de rug tegen de muur sta. Uit recent tot u gekomen cijfers (zie de beantwoording van de Kamervragen van Kamerleden Kooiman en Van Nispen - Kamerstuk 2015D16444) blijkt dat in 2013 ruim 7.000 mensen door het OM zijn gegijzeld wegens het niet (kunnen) betalen van een openstaande boete. Alleen al hieruit is op te maken dat de nood niet alleen voor mij hoog is, maar dat dit voor duizenden Nederlanders geldt en dat onmiddellijk ingrijpen van groot belang is!

Met vriendelijke groet,

[signature]

192 signatures

Deel met uw vrienden:

   

Uw privacy:
Uw adresgegevens wordt alleen meegezonden met uw bericht aan de vaste Kamercommissie en de partijen PvdA en VVD en niet gebruikt door Cel34.nl.


4 gedachten over “Betalingsregeling ook nodig voor huidige zaken!

 1. Tja fijn dat er iéts word gedaan. Nu nog hopen op een menselijke aanpak. Kan een boek schrijven over de gang van zaken in uiteenlopende rechtsvoorzieningen. Schandalig hoe Nederland waakt over haar volk.
  Doelloze acties en weinig begrip. Schijnt nogal moeilijk te zijn om je verhaal uit te leggen gewoon van mens naar mens.
  Iedere situatie vraagt een persoonlijke uitleg voor de juiste aanpak.
  Justitie , wereld leiders, schandalig , zakken vullers en respectloos voor de medemens.
  Onze koning zou het voorbeeld moeten zijn, ik zou zeggen Willem kom eens op de koffie.
  Avondje vertoeven hier , kan ik me even uiten over de gammele fundering.
  Ons volk? 1 voor allen allen voor??!

 2. Beste Cel 34,
  Allereerst respect dat u deze site heeft opgezet, en er moet zeer dringend wat aan deze klote-gijzelingswet veranderen.
  Veel mensen denken dat dit hun niet kan overkomen,maar voor dat je het weet ben je de klos!
  Mijn naam is Ruud ben 54 jaar oud heb de nodige jarenlange ervaringen met justitie en het CJIB(Mulderwet)
  Ik ben 12-08-2015 vrijgekomen van 7 dagen gijzeling te Alphen aan den Rijn Detentiecentrum.
  Wat mij opviel daar dat er hele vleugels zijn met allemaal mulderboetes.
  Jongens net zoals mij geen rooie cent te makken en torenhoge boetes.
  Om moedeloos van te worden
  Ik zat 2 boetes uit van totaal 404 euro,waarvan 229 euro verhogingen!
  Ik heb een Daklozen uitkering waarvan ik al bijna 200 euro per mnd moet inleveren aan ziekenfonds boetes/premie.
  Dan moet ik nog links en rechts wat afdragen aan schulden e.d.
  Ook ik loop het risico om weer snel opnieuw gegijzeld te worden,want dit bedrag in een keer ophoesten is compleet onmogelijk.
  Ik zal volgende week wel geen uitkering krijgen ivb met die week detentie.
  Betalen wil ik best maar met kleine beetjes.
  Afijn, we zullen zien hoe het verder gaat.
  Als U hulp nodig heeft met what ever,en ik kan U een handje helpen moet U mij maar mailen.

  mvg,

  Ruud steman

 3. Goedenavond ik zit bij de bewindvoerder en krijgt €60 leefgeld voor mijn gezin.
  Hoe moet ik de boete betalen.
  Wie kan mij uitleggen wat moet ik doen.
  Groeten

 4. Hallo

  Ik ben nu al ruim 1.5 jaar bezig met een advocaat. Deurwaarder en cijb.
  Ik heb hoe stom ook een auto 2 jaar terug op naam gezet voor iemand waarvan ik dacht dat hij een vriend was.
  Ik ben een alleen staande moeder met 4 kids en hij hielp mij destijds veel. Daarvoor dacht ik dat ik hem wel even kon helpen zou maar voor een week of 3 zijn waren zijn woorden koste qua verzekering en belasting hoefde ik me geen zorgen over te maken zei hij.

  3 weken werd al snel 6 weken ik vroeg hem al van heb je een oplossing waar ja de eerste belasting geld ging van mij rekening af en kreeg geen Euro van hem. Nou wist ik dat zijn situatie even een ramp was dus wou nog even geduld op brengen tot ik een brief kreeg van de RDW auto bleek onverzekerd te zijn.
  Ik naar hem gegaan gevraagd wat dat te betekenen was hij zei nee de auto is echt verzekerd ik ga het uitzoeken.
  Maar zo vertrok meneer met de noorderzon met alleen papieren van de auto etc. RDW gebelt die zei je moet aangifte doen . Politie zei dat ik geen aangifte kon doen

  Eerste boete was 400 euro verontwaardiging en ook boos wou ik en kon ik deze niet uit eigen zak betalen. Maar ook advies van andere die zeiden als je dit gaat betalen kun je het niet meer op hem verhalen . Probeerde me ik te focussen om de auto in mijn bezit te krijgen.

  Hoe meer ik uit de kast haalde om de auto te krijgen hoe meer deze vent expres boetes ging maken ook kwam er een tweede en een derde maand onverzekerd rijden boetes bij. Terwijl de RDW wist dat ik met deze situatie zat. Maakte ze gewoon een kenteken verzekering’s check. Na een 4 maand gedoneerder ben ik bij een advocaat gekomen. Nog voor het cijb bij de Deurwaarder was gekomen.

  Eerst was de vraag van mijn advocaat om de verhogingen kwijt te schelden. Maar we kregen een standaard brief terug
  Toen stond in ene de deurwaarde aan de deur.
  Maar me advocaat ging er tegen in. Bellen en brieven volgende waarop ze paar maand terug zeide wij kunnen niks meer voor je betekenen het is al uit handen gegeven aan de deurwaarder.

  Zonder verhoging zit ik op zo”n €1470 aan boetes waar van ik er 1 van 200 al heb voldaan
  Met de verhogingen is het nu al boven de € 3500.

  Dan nog te zwijgen over de belasting koste. Die wel netjes door mij betaald zijn
  Ik heb nog geen eens een rijbewijs en zit in de shit
  Deze man heeft ook nog bekent zwart op wit dat hij mij moedwillig in de vernieling wou helpen.
  Maar niks is goed genoeg om dit grote bedragen iets te laten slinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *